måndag 17 juni 2013

Hej bloggen!

Where to begin... det har hänt en hel del under våra tio dagar in the Big Apple. Man kan säga att det har varit intensivt och innehållsrikt. Vi har jobbat med kontraster, shoppat, hikat, festat, tränat och ätit konstant som äkta Newyorkers. Här kommer några avsnitt av vår roliga resa. Lite tips på does and donts och annat smått och gott. Shit like that!

Emily övergav oss redan första morgonen (whats up with that?!). Men som en skänk från ovan är hon gift med en PT som antog sig utmaningen att ta med två jetlaggade brudar till gymmet. Chelsea Piers visade sig vara gymmet från heaven. Det har allt ett träningsfreak kan önska sig! Vi förstår Sebbe när han säger att om han endast fick välja ett ställa att vara på resten av livet så skulle det vara på Chelsea Piers.

Tips 1! Kör ej ett tungt benpass första dagen på din new York semester. Du kan behöva ett par pigga ben resten av semestern. Samt, folk på stan kan misstolka vad som hänt med dig...

Om du är för trött eller osugen att träna kan man alltid ligga i parken och heja på de andra när det tränar. Chips och hummus är att rekommendera.


Screw shopping!
Redan dag tre hängde ville Emily hänga med oss en hel dag! Vi följde med Emilys jobb på hike till Harriman State Park. Vi fick uppleva vackra vyer och insektsinvation. Det kändes som vi hamnat i filmen The Mummy.

Tips 2! Välj inte rastplats på ett berg där 15000 cicadas (händer var 15 år) precis kläckts samt ha ej färgglada kläder på dig.


Tro det eller ej, men i new York kan man inte bara hika utan också shoppa. Fokus har varit skor och träningskläder och totalt antal inköpta skor blev 19 par tillsammans... ojsan. Det har varit allt från vintageklackar till sneakers. Tur att vi får checka in två väskor var...

Tips 3! Williamsburg har bra vintagebutiker, mysigt område som påminner om södermalm. Beacons Closet hade bra priser! Target i Brooklyn var Emilys högsta önskan att få åka till så där spenderades en hel dag, det var prisvärt, speciellt träningskläderna. Tänk på att du hinner med typ tre butiker/dag så planera inte in för många butiker. Slutligen, ha en regnponcho i väskan in case of thunderstorm.


Tack vare Fonzy (erfaren party-dude) fick vi access till två av New Yorks coolaste (enligt säker källa) klubbar. Här gick det inte att kliva in som en vanlig svensson, du var tvungen att gå in med någon som hade bord eller stod på listan. Vi fick äran att ha bord bredvid prinsen av Haiti, som tyckte om att ta på Johannas arm (blivande prinsessa). Alicia Keys man hängde också på stället, Swizz Beats. Vår bordsfixare hade ett entourage av modeller som hälsade som döda fiskar. De visade sig vara världsvana på det här med att klubba i New York. Så vi härmade efter så gott vi kunde.





Instruktioner hur man beter sig på en klubb:
- Ha höga klackar
- Hälsa med slappt handslag
- Sätt dig ej som en normal människa i en soffa utan hoppa upp på ryggstödet (vi gjorde misstaget att göra det förstnämnda och bli utstirrade)
- Servera inte dig själv utan låt dig bli serverad
- Dansa inte ful-dans (vi gjorde misstaget att göra det förstnämnda och bli utstirrade)
- Ha med dig cash till toatjejen som ger dig hårspray och tuggummi (vi gjorde misstaget att inte ha det och fick gå med dålig andedräkt och platt frilla)
- Ät inte vitlök innan du pratar med modeller på klubb, de kan bli äcklade av dina vitlöksrapar. Du måste tänka på att de är ovana att äta överhuvudtaget.



Vi fick även uppleva att världen är liten på en av klubbarna. Anna dansade in i två collegekompisar, alla tre ovetandes av att de andra var där, det blev lite hopp och skrik. Denna utekväll träffade vi på modellerna igen. Den här gången fick vi inte en blick av dem, inte ens ett slappt handslag. Trotts att vi denna gång gjorde rätt enligt alla konstens regler och hoppade upp på ryggstödet. Vi bestämde oss för att lämna våra nyfunna "vänner" och dra vidare. Det visade sig vara ett smart drag. Här fick vi dansa ful-dans, slippa ryggstödssittande och man fick dra på smilbanden utan att bli utstirrade.



Picknick, Här måste jag (Sebbe) komma in och gästa lite på gästbloggarnas inlägg och berätta om halva gängets skräckblandade förtjusing och nästan barnsliga fascination över ett annat parkbesökarpars vuxenlekar helt öppet i det fria på gräsmattan bakom oss. Men ta dessa damers version med en liten nypa salt. De låg lite längre bort och hade lite mer kläder på.

Vi festade inte bara med modeller och Fonzys utan gick även ut på middag med Pola 90 år, Annas mormors bästis. (Det var under denna middag som vi fick vitlöksandedräkten...). Pola bor i en stor våning granne med både Heintz och Ban Ki-moon med utsikt över Queensboro bridge.

Amerikaner...
Vi har fått lära oss att det finns en hel del karaktärer i New York. En av dessa kallar vi  grönsaksmannen. Han symboliserar amerikaners okunskap gällande grönsaker och annan mat som inte är halvfabrikat. Grönsaksmannen hittar ni på Gristedes, en mataffär nära Emily och Sebbe där han jobbar som varupackare. När han skulle packa ner våra varor i påsar tog han upp varje vara och sa högt för sig själv vad det var för något. Han tog upp gurkan "Ah, zucciniiii" sedan gick han vidare till fetaosten "Ah, bluecheese". Vi gick fnittrandes därifrån!

Kändis-spotting: Lucy Lu, Alicia Keys man (Swizz Beats), Prinsen av Haiti, youtube fenomenet- den asiatiska pianopojken. And shit like that!

Mat-tips!
Hummer och sushi på Chelsea Market
Country hill chicken, sjukt god lemonade!
Käka chicken wings på en bar och kolla på basket
Chipotle som har goda burritos
Billy´s bakery, cupcakes




Vi vill slutligen tacka värdparet för att ni har öppnat upp ert hem för oss och stått ut med alla våra skor och allt vårt flum. Ni har gjort våran resa oförglömlig och vi är evigt tacksamma! We owe you big time! Ni är hjärtligt välkomna till 1:an i Ludvika hos Anna eller 2:an i Årsta hos Johanna & John!
Puss och Hej!!




1 kommentar:

  1. Sounds like a very busy and fun visit. Of course, there isn't a real prince of Haiti, but an amusing story to tell.

    SvaraRadera