torsdag 27 september 2012

Tillbakablick - Bugibba

  När vi gifte oss i Augusti förra året fick vi många väldigt generösa bidrag till vår bröllopsresa, vilket vi är väldigt tacksamma för. Det är nu på dagen ett år sedan vi satte oss på planet till Malta där vi spenderade två underbara veckor. Därför tänkte vi att vi i miniserie på tre delar skulle dela med oss lite av våra minnen därifrån. 
  Är det bröllopsresa så ska man slå på ordentligt och det gjorde vi också, men inte de tre första nätterna. När vi hade bokat våra fina boenden var det liksom tre nätter över, så vi tänkte att vi skulle vara lite ekonomiska och chansa lite. Alla bilder på alla hotellrum man ska boka på nätet ser ju ut som lyxsviter, vilket oftast inte stämmer överens med verkligheten. Så vi var förberedda och inställda på att det kunde bli lite vad som helst. Det blev så här: 


  Det här är det bästa. Lägg märke till höjdskillnaden mellan våra två kingsizebäddar. 


  Det syns inte riktigt på bilderna för vi hade inte vår nya superkamera då, men golvet var av samma typ som gamla skolmatsalar. Kalla, smutsgrå stengolv.


  Vilken utsikt!

  
    Vi hade i alla fall badkar, som vi aldrig använde. Till historien hör att toaletten inte gick att spola. När jag gick för att berätta detta sa de att de skulle skicka upp vaktmästaren. Det gjorde de, dagen efter när jag gick ner en andra gång. Vaktmästaren undersökte toalettstolen noga i några sekunder innan han konstaterade att den var trasig och berättade för oss att man inte kunde spola på den. Sen sa han att vi kunde använda en hink och sen gick han. Vi har haft mycket roligt åt det där hotellet.
  Som tur var hade vi planerat lite roliga utflykter de dagarna vi visste att hotellet inte hade så mycket att erbjuda. En av dessa var en trip till Blue Grotto! Det var verkligen en häftig naturupplevelse. Hela Maltas kust är kantad av klippor som stupar rakt ner i havet, på sina ställen 300 meter höga. Vid Blue Grotto har dessa klippor urholkats till grottor som man kan nå med småbåtar. 
  De mineraler och vissa koraller och annat som trängs i berget i grottorna gör att vattnet lyser i starka regnbågsfärger. Det var riktigt snyggt. Tyvärr lyckades vi bara nästan fånga lite av det häftiga färgspelet med kameran.






  Även om Blue Grotto var hur tufft som helst kunde jag inte släppa tanken på att åka ut till den här lilla ön som vi skymtade på vägen tillbaka. En gång i tiden har man provsprängt kärnvapen där och nu är ön förbjuden mark för alla. Vet vet vilka mutanter man skulle kunna hitta på den ön.




  Malta är ett dykarparadis så naturligtvis var jag tvungen att köpa cyklop och snorkel för att amatörsnorkla lite. Jag blev helt tagen av det klara vattnet och allt spännande djurliv man såg under ytan. Sikten var nästan bättre än på land. Naturligtvis fick Emily också låna snorkeln en liten stund.





  Vi gjorde också utflykter till små städer runtom på ön. Jättemysiga små städer med jättestora kyrkor och smala gränder som slingrar sig mellan stenhusen. De är väldigt stolta över sina kyrkor och varje liten stad har en jättekyrka som oftast rymmer mycket mer folk än vad som faktiskt bor i staden. De här bilderna är tagna i Rabat. 







  Ja, det här var några smakprov från det tre första dagarna på Malta. I nästa episod ska ni få bekanta er med Gozo, The Azure Window och Blue Lagoon. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar