måndag 16 juli 2012

Thylampiaden - Kettlebell

  Den tredje deltävlingen i årets Thylampiad har de senaste åren fått ett rejält uppsving bland fitnesstokar över hela världen. Den första Kettlebell som någonsin skådat dagsljus kunde man finna i händerna på en ryss så tidigt som på 1700-talet. Under 1900-talet användes den som träningsredskap i ryska armén, spred sig till athleter runt om i världen för att falla i glömska och sedan komma tillbaka starkare än aldrig förr.
  Reglerna för Kettlebell i Thylampiaden är enkla. 20 svingar på tid, tvåhandsfattning, sving mellan benen upp till axelhöjd. Snabbast tid vinner. 
  Vem som stod som favorit inför denna grenen var inte svårt att enas om. Experterna var rörande överens om att Simon "biceps" Thylander var den som på förhand såg starkast ut. Bakom honom fanns ett getingbo av sugna thylampiadier som ville vara med och slåss i toppstriden. 
  Men som så ofta i Thylampiaden så föll favoriten på målsnöret. Han hade ledningen efter sina tjugo svingar och behöll tills det var dags för Sebastian att svinga. Hej vad det gick! Sebastian svingade i mål strax under Simons fina 22 sekunder, vilket var en tid som ingen annan i startfältet rådde på. Närmast efter Simon var Eva "Bastu" Gustafsson som knep tredjeplatsen. 
  Otroligt spännande tävling! Här ska också nämnas att vi för första gången i år fick se hur viktigt det är med ett bra startnummer så att man har ett resultat att gå på. Detta var något som flera thylampiadier fick känna på i Kettlebell och ännu fler skulle ansluta sig till den skaran efter den fjärde grenen - handstående mot vägg. 

1 kommentar: