torsdag 19 juli 2012

Thylampiaden - Handstående mot vägg

  Gren nummer fyra i årets Thylampiad var Handstående mot vägg. Det blev återigen en mycket spännande tävling. Tyvärr överskuggade ytterligare en domarskandal de sportsliga prestationerna. Jag återkommer till det. 
  Precis som inför tidigare tävlingar pratades det en hel del om favoriter och experterna var eniga. Det här var den gren som hade den starkaste favoriten. Eva "Bastu" Gustafsson, den enda i startfältet med gymnastbakgrund, bar ett enormt tryck på sina axlar. Och visst, när det väl var Evas tur att prestera så gjorde hon ingen besviken. Hon stod och stod och stod, avslappnat och stadigt ända tills publiken började skrika åt henne att hon redan vunnit. Ohotad etta i denna gren efter en imponerande uppvisning i styrka och balans.
  Annat var det när det gällde platserna två till nio. Reglerna var enkla. Tre försök att komma upp, ett försök att stå när fötterna väl träffat väggen och ville man ha hjälp upp skulle man få det. Men ett missförstånd uppstod efter Felix första försök då funktionärerna av misstag fick Felix att tro att de hade missat att ta tid på hans första försök, vilket de inte hade. Hans andra försök blev betydligt bättre och han klättrade i fältet. En liknande situation uppstod när Emily "ET" Turner efter ett misslyckat förstaförsök av funktionärerna beviljades ett nytt försök, som fick henne att klättra från en bottenplacering upp till en andraplats, vilket väckte starka känslor hos alla inblandade. 
  Efter ett krismöte beslutade tävlingsledningen att Felix andra tid inte skulle godkännas då han hade en tid från första försöket. Inte heller Emilys andra försök kunde rättfärdigas när Felix inte gjorde det. Ännu mer upprörda känslor.
  Topp tre blev till sist alltså Eva på en förstaplats, Samuel på en andraplats, bara sekunden före Sebastian som knep tredjeplatsen.
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar