lördag 14 juli 2012

Thylampiaden - Blindtest


  Thylampiadens andra deltävling, Blindtestet, har inte tidigare funnits med i programmet. Reglerna var mycket enkla. Thylampiadierna skulle med förbunda ögon smaka på fem olika produkter och sedan skilja dem åt. Blindtestet genomfördes i tre omgångar med kategorierna Cola, Digestive och Mjölk.



  Då tävlingen var helt ny var det svårt att sia om den sammanlagda utgången för de tävlande, men de flesta experter var ändå rörande överens om att det i startfältet fanns favoriter för i alla fall två av de olika omgångarna. Felix "Kladdkakan" Thylander stod som ohotad förhandsfavorit i Colatestet. Ryktena gick före tävlingen att Felix var sponsrad av Coca-Cola, vilket drog igång vilda diskussioner eftersom Thylampiaden ska vara fri från påverkan från multinationella företag. 
  Inför Digestivetestet var det Jan den Förste Banan som fick stå ut med favorittrycket. Hans opartiskhet ifrågasattes dock inför tävlingen då hans val av provsmaksprodukt inte föll alla deltagare i smaken. "Det är skandal! Det är som om att låta Zlatan tävla mot Federer i Wimbledon", sade Simon "Biceps" Thylander på presskonferensen inför Blindtestet.



  Först ut var Colatestet. De fem produkter som deltagarna skulle skilja mellan var Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Pepsi och Icas Cola. Vi kan nu konstatera med facit i hand att Felix, även om han faktiskt var med i toppen, inte riktigt klarade av att hantera favoritskapet. Kan det ha varit hans oro över att all Cola skulle ta slut under tävlingen som ställde till det för honom? Vi kan bara spekulera. I stället var det något oväntat Sebastian "Blixten" Thylander som imponerade mest. Han hade prickat in alla fem sorterna, men av någon outgrundlig anledning valde han att i sista sekund ändra sig och byta mellan Pepsi och Ica och fick därmed endast med sig tre poäng från Colatestet.


  
  Näst på tur stod Digestivetestet där Ica, Ica Basic, Fullkorn, Ekologisk och McVities original skulle avsmakas. Den här omgången är inte så mycket att säga om. Inte ens den förste Banan kände någon som helst skillnad mellan någon av smakerna. Deltagarna famlade i mörkret men Sebastian lyckades ändå gissa sig till både McVities original och Ica Basic och tog därmed hem även hem denna omgång.



  
  Det visade sig till slut att mjölken skulle bli avgörande för tävlingen. Det var mjölken som de flesta kände sig mest trygga inför. Mer än någon annan var det Annelie "Ni gör precis som ni vill" Thylander som stack ut hakan och dissade tidigt Minimjölken som "vattnig" och "blaskig". De fem sorter som skulle avsmakas var naturligtvis Mini, Lätt, Mellan, Standard och Gammeldags mjölk. Men det var många som gick bet på uppgiften. Tre av deltagarna uppgav i efterhand att de inte hade känt någon som helst skillnad på någon av de fem sorterna. "Det var som att käka Digestivekex", menade "Kladdkakan" Thylander. Dessa tre rasade också mot arrangörerna över den rumstempererade mjölken som försvårade momentet. Inga toppresultat för Annelie, Felix och Sebastian på mjölktestet inte. Sebastian lyckades till och med med bravaden att gissa Minimjölk efter att ha smakat på Gammeldags mjölk.


  

  Desto mer imponerade Jan och Samuel. Jan hade lite problem med lätt och mini medan Samuel "Töj inte ut den" Thylander prickade in allihopa utan att tveka. Vilken uppvisning! I och med denna bragd slutade Samuel på en sammanlagd delad förstaplats med Jan, sju poäng av 15 möjliga. Sebastian var tätt efter och tog hem an andraplats med fem poäng.


2 kommentarer:

  1. Klagomål! Jag hade också bara fel på 2 på mjölken men fortfarande är det bara pappa som nämns! Jag var grym på mjölken!

    SvaraRadera
  2. Jag ber om ursäkt! Du var också grym på mjölken! Bra jobbat!

    SvaraRadera