tisdag 27 augusti 2013

Lita aldrig på en ko

  För ganska precis elva år sedan var tre unga män ute på äventyr i den varma sommarnatten. Månen kastade ett svagt ljus över vägen där de gick och filosoferade. Vilka stora frågor som diskuterades har sedan länge varit bortglömt då den här natten gick till historien av en helt annan anledning. 
  Ni vet den där känslan av ren och skär rädsla. Den där känslan som säger att om jag klarar mig helskinnad ur det här ska jag leva mitt liv som en bättre människa. Så var det inte riktigt i det här fallet, men de tre unga männen blev ändå väldigt skrämda av det galloperande ljudet som helt plötsligt dök upp i tystnaden, följt av en mistlursliknande vrål och en hög smäll. 
  De tre unga männen rusade för att ta skydd i hemmets lugna vrå, men lyckades inte skaka av sig den där olustiga känslan av att precis ha varit med om något ganska läskigt. Så de gjorde som så många andra stora hjältar gjort genom historien. De skrev ner sin historia.
  I lite mer än elva år har denna historia överlevt i det tysta, i form av en sång. I små slutna kretsar har den spridits från mun till mun. Vissa har hävdat att den omöjligt kan vara sann. Andra har med glädje anammat dess budskap och levt efter det. Men det är inte förrän idag som historien har chans att få liv i de större sammanhangen. Det är inte förrän idag historien kan berättas runtom i hela världen. 
  Det är ingen som begär att du ska gå i döden för den här sången. Det är ingen som begär att du ska älska den, eller ens tycka om den. Men om männen bakom historien var här nu så skulle de be dig att lyssna på den. Ge den chans. Kanske förändrar den ingenting, men kanske förgyller den din dag och vem vet, kanske förändrar den ditt liv? 
  Så gå in på Spotify, skriv in Lita aldrig på en ko i sökfältet, luta dig tillbaka och lyssna på de tre unga männens historia. Det är dags!

1 kommentar: