måndag 2 april 2012

Uncle Funky´s

  I fredags var vi ute på långpromenad för att uträtta en del ärenden. Ett av dem var att införskaffa någonting som alla 28-åriga, gifta lärare borde ha. En long board. Vi bestämde oss därför för att besöka Uncle Funky´s i West Village. Efter att ha virrat runt på rätt adress och markplan ett tag och nästan gett upp hittade vi till slut rätt nerför en liten trappa och in i ett riktigt läckert inrett källarrum där Uncle Funky i egen hög person hälsade oss välkomna.




  
Väggarna var snyggt dekorerade med long boards i alla storlekar, färger och former och en massa funky, inspirerande bilder på skejtande undomar och bikinibrudar.







Vår favoritvägg blev den som pryddes av vintagebrädorna. Slitna, gamla brädor, flera av de signerade av long boardikoner vi aldrig hört talas om. Fascinerande att det kan vara häftigt ändå.





 Uncle Funky själv visade sig vara en mycket trevlig man som gärna hjälpte oss med att välja ut rätt bräda och demonstrera hur man skulle stå på brädan, vad man ska tänka på och hur man åker. Det är inte så lätt att välja bräda. Det ska vara rädd längd, bredd, vikt, material, färg osv och det fanns några olika modeller att välja bland. Vi bestämde oss till slut för en mini, bra i stadsmiljö då den är smidig att bära med sig överallt och har bra svängradie så man kan kryssa mellan taxibilarna. Därefter var det bara att börja bygga. Uncle funky var väldigt noggrann när han skruvade ihop delarna och var tvungen att börja om med en ny bräda då han inte var nöjd med hur den första var balanserad. Den var lite skev visade det sig.









Väl färdig med den nya long boarden var det dags att fota lite. Uncle Funky tog kort på alla kunder och deras nya long boards och la ut på sin face booksida. Det visade sig dock att Uncle Funky var lika dålig på att fota som han var bra på att skruva ihop long boards. Varken jag eller brädan fick ju vara med speciellt mycket...


...så det det var bara att lämna över kameran till Emily som faktiskt fick oss båda på fotot. Resultatet blev ju som ni kan se riktigt, riktigt bra!




Nu återstår bara att lära sig att åka på den. I skrivande stund har vi inte kunnat påbörja vår nya extremsportskarriär då det har regnat hela helgen, men planen är att jungfruturen ska äga rum i eftermiddag. Jag lova att skriva lite om hur det har gått när jag vet hur det har gått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar